Den bedste måde at undgå huller i tænderne

Huller i tænderne

De fleste mennesker oplever at få et hul i en tand. For caries er en af de mest almindelige tandsygdomme, og hver dag bliver mange behandlet for dette. Men selvom det er en almindelig tandsygdom, er det vigtigt at vide, hvad du kan gøre for at undgå huller i tænderne.

For forebyggelse er altid bedre end at behandle, når først problemet er opstået. Har du et hul i en tand, vil din tandlæge nemlig være nødt til at bore tandsubstans væk og erstatte det med en fyldning. Hos en kompetent tandlæge i Ishøj vil du altid kunne få netop den behandling, du har brug for – og du kan også få råd og vejledning til, hvordan du undgår huller i tænderne!

5 gode råd til dig – sådan undgår du caries

  1. Børst dine tænder to gange dagligt i minimum to minutter

Det bedste, du kan gøre for at undgå huller i tænderne, er at huske at børste dine tænder to gange om dagen. Hver gang du spiser og drikker, udsætter du dine tænder for en belastning. Det skaber plak på tænderne, og disse bakteriebelægninger forårsager huller i tænderne. Derfor er det vigtigt, at du får bugt med bakterierne med tandbørsten.

  1. Brug en blød tandbørste og børst i små cirkler

Hvis du vil have det optimale ud af din tandbørstning, bør du bruge en blød tandbørste og børste i små cirkler. Den bløde tandbørste gør, at du ikke skader dine tænder og tandkød. Cirkelbevægelserne gør til gengæld, at bakterier fjernes så effektivt som muligt på både tandoverfladerne og langs tandkødsranden.

  1. Skær ned på dit indtag af mad- og drikkevarer med sukker og syre

Huller i tænderne opstår, når syre opløser tændernes emalje og trænger ind i det bagvedliggende tandvæv. Syre kommer fra både mad- og drikkevarer, og samtidig er det noget, bakterier producerer, når de bliver ”fodret” med sukker. Derfor kan nedsætte risikoen for udviklingen af caries, hvis du undgår store mængder sukker og syre.

  1. Brug tandtråd

Tandbørsten kan ikke fjerne bakterier mellem tænderne. Til dette formål må du bruge tandtråd, som hurtigt får bugt med bakterier, der gemmer sig de steder, der er ufremkommelige for tandbørsten. Caries opstår ofte mellem tænderne, fordi mange glemmer at gøre tænderne ordentligt rene her, og derfor bør du altid bruge tandtråd.

  1. Gå regelmæssigt til tandlæge

Udover disse fire ting, som du kan gøre på daglig basis, må du også gå regelmæssigt til tandlæge, hvis du vil undgå caries. Hos en dygtig tandlæge nær Hundige, kan du få dybdegående tandrensninger, som fjerner tandsten og andre belægninger, som ellers kan lede til caries.
ditTANDLÆGEteam
Strandgården 25, st.tv.
2635 Ishøj
43 73 35 01


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website