Hvad koster en tandkrone?

hvad koster en tandkrone

Sunde tænder er stærke tænder, men desværre oplever mange, at deres tænder bliver beskadiget. Dette går ud over tændernes styrke, men en tandkrone kan hjælpe til at genvinde funktionaliteten i tandsættet. At få lavet en tandkrone er en investering i din tandsundhed, og derfor er der god grund til at komme i gang med behandling, hvis du vil have et flot tandsæt, der fungerer, som det skal.

Hvis du skal have lavet en tandkrone, kan en tandlæge i Grenå give dig en tandkrone, hvor du får en stærk og holdbar tandkrone til en god pris.

Forskellige typer tandkroner

Tandkroner laves i forskelligt materiale. De mest udbredte kronetyper er metalkeramiske kroner, fuldkeramiske kroner og guldkroner.

Hvor metalkeramiske kroner består af en metalkerne omsluttet af tandfarvet porcelæn, består en fuldkeramisk krone udelukkende af porcelæn, hvilket giver den et æstetisk flot udtryk, og ofte gør den til det foretrukne valg. En guldkrone er derimod meget tydelig i tandsættet, og grundet det stærke materiale behøver en sådan kronetype ikke være trykkere end ca. 1 millimeter.

Værd at vide om priser

Prisen på at få lavet en tandkrone afhænger af, hvilket materiale kronen fremstilles af. Materialerne varierer nemlig i høj grad i pris, og derfor kan der være store prisforskelle afhængigt af, hvilken type tandkrone, der er tale om.

En metalkeramikkrone koster typisk mellem 4000-7600kr. Den specifikke pris afhænger af en lang række forhold – herunder størrelsen og placeringen. Priserne på fuldkeramiske kroner begynder fra ca. 4500kr.

Da guld er et kostbart materiale, er prisen på guldkroner ofte højere. På grund af udseendet foretrækker mange også i dag keramiske kroner frem for guldkroner. Der er fordele og ulemper ved alle kronetyper, og det specifikke valg af tandkrone skal derfor ske i en kombination af funktion og pris.

En god investering

Hvis du vedligeholder dine tænder og tandkrone godt, og dermed har en sund mundhygiejne, kan du forvente, at din tandkrone holder i op til 15 år. Selv om det kan synes som en stor investering at få lavet en tandkrone, er der således tale om en god investering, der vil holde i mange år.

Hvis du ønsker at høre mere om din tandkrone og dennes pris, bør du kontakte din tandlæge. På baggrund af undersøgelse og planlægning kan din tandlæge lave et prisoverslag, så du inden påbegyndelse af behandling er grundigt informeret om økonomiske forhold.

Tandlægehuset Grenaa
N.P. Josiassensvej 6
8500 Grenaa
86 30 10 22


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website