Har du tandpine? Sådan skal du forholde dig

Tandpine

Tandpine er en smertefuld tilstand, som mange mennesker desværre på et tidspunkt løber ind i. Det er både anstrengende, generende og belastende at have ondt i tænderne. Derfor er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis du har pådraget dig en tandpine.

Hvad du præcist skal gøre, og hvorfor det er vigtigt at handle på problemet, kan du læse mere om i det følgende.

Ring altid til din tandlæge hurtigst muligt

Hvis du har tandpine, er det et tegn på, at noget er galt. Et sådant tandproblem går ikke bare over af sig selv, og derfor skal du altid kontakte din tandlæge med det samme.

Hvis du går rundt med tandpine i håbet om, at smerterne forsvinder af sig selv, risikerer du blot, at problemet udvikler sig. Sker dette, vil behandlingen muligvis blive endnu mere omfattende. Det kan således ikke betale sig at gå rundt med tandpine.

Hvis du har en tandlæge, der tilbyder akutte tider, vil du med stor sandsynlighed kunne få en tid samme dag, som du ringer. Det kræver blot, at du kontakter din tandlæge så tidligt på dagen som muligt. Med en dygtig tandlæge på Østerbro er hjælpen altid inden for rækkevidde, hvis du oplever tandpine. Her kan du nemlig få akut tandlægehjælp og dermed hurtigt gøre noget ved årsagen til problemet.

Hvad skyldes tandpine?

I langt de fleste tilfælde skyldes tandpine irritation af en tandnerve. Tandnerver er meget følsomme, og selv en mindre påvirkning kan give sig kraftigt til udslag i form af smerter.

Huller, revner og dårlige fyldninger i tænderne er nogle af de ting, der kan forårsage tandpine. Derudover leder tandbylder, fejlplacerede kroner og tandskader også ofte til den smertefulde tilstand. Alle disse tilstande har nemlig det tilfælles, at de har forbindelse til tandnerven.

Når du får behandling for din tandpine, vil din tandlæge fortælle dig præcist, hvad dine smerter skyldes.

Det bedste, du kan gøre for at forebygge tandpine, er at have en god mundhygiejne, så din tandsundhed er i top. Det gør du blandt andet ved at børste tænder to gange dagligt, bruge tandtråd og gå til tandlæge.

Hold smerterne nede inden tandbehandling – tre råd til dig

  1. Dæmp tandpinen med smertestillende piller
  2. Hold hævelser nede ved at bruge is
  3. Rens munden med varmt vand

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
70 24 80 00


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website