Hvornår er det nødvendigt at foretage en rodbehandling?

Rodbehandling

Tandpine er smertefuldt, og det er desværre ikke en smerte, som går over med tiden. Tandpine er et typisk tegn på, at der er betændelse i tandnerven. Denne betændelse i tandnerven er normalt opstået som følge af et hul i en tand, revner i en tand, en kemisk påvirkning fra en fyldning, en skadet nerve efter en kronebehandling eller en skadet tand, hvor tanden har fået et slag. Det er problemer, som ikke går over af sig selv, og derfor bør du altid kontakte din nærmeste tandlæge i Aalborg eller i din by med det samme, hvis du får tandpine eller mistænker de nævnte problemer.

Sådan foregår en rodbehandling

Under en rodbehandling vil din betændte nerve – uanset om den stadig er levende eller ej – blive fjernet. Her vil rodkanalen mellem nerven og tanden først og fremmest blive rengjort, hvorefter tandlægen kan nå ned til den betændte nerve via et lille hul, som bores i din tand. Igennem hullet kan betændelsen fjernes, hvorefter det med et rodfyldningsmateriale er muligt at lukke hullet igen, så der ikke kan komme nye bakterier ned til nerven. Det er i dag muligt at foretage en hurtig og smertefri rodbehandling i Aalborg og andre steder i landet, så du slipper for yderligere smerter.

Det kan du forvente efter en rodbehandling

Efter fjernelse af tandnerven vil din tand blive betegnet som død, da nerven ikke længere påvirker din tand. Det betyder, at smerten fra din nerve er fjernet uden, at din tand er fjernet. Din smerte er ikke kun fjernet her og nu, da fjernelsen af den betændte nerve også betyder, at betændelsen ikke kan sprede sig til de nærliggende tænder. Det første års tid skal du dog være opmærksom på, om der stadig kommer smerte fra den behandlede nerve. Vær også opmærksom på, at der stadig kan opstå betændelse i andre tandnerver, så du bør stadig kontakte din tandlæge hurtigst muligt, hvis du oplever tandsmerter igen.

Supplér rodbehandlingen med en kronebehandling

Din døde tand er ikke lige så stærk som din oprindelige tand, da den mangler en levende tandnerve. Af den grund skal der foretages en forstærkende kronebehandling, hvis rodbehandlingen stadig anses som succesfuld ét år rodbehandlingen. Gennem kronebehandlingen påsættes en krone på den rodbehandlede tand, så tanden igen kan fungere optimalt og uden smerter. En kombination af rodbehandling og kronebehandling gør tanden mere holdbar, så du mindsker risikoen for nye tandproblemer for den pågældende tand. Kroner fremstilles i dag typisk i plast, som sikrer dig et holdbart og pænt resultatet. Plasten kan desuden tilpasses i farven til dine resterende tænder, så det ikke er muligt at se, at du hverken har været igennem en rodbehandling eller en kronebehandling.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website