Find din nye tandlæge i København

Det kan være vanskeligt at finde en god tandlæge, som både giver en kompetent og tillidsvækkende behandling – og et vellykket tandlægebesøg afhænger i høj grad også om kemien mellem patienten og tandlægen. Hvis man søger en tandlæge i København, finder man dog et stort udvalg af kompetente tandlæger, som er specialiseret i forskellige områder. Dog kan det store udvalg af tandlæger også gøre valget sværere, da det betyder, at man skal sortere i de mange tandlæger og finde frem til den rette.

Når man skal finde den bedste og rette tandlæge i København skal man først og fremmest starte med at indskrænke det geografiske område, så man kigger på de tandlæger, der tilbyder behandlinger i København og omegn. Man kan selvfølgelig også opsøge en tandlæge længere væk, men det er trygt og bekvemt at have en tandlæge i nærheden, så man lettere kan komme forbi, hvis der skulle opstå noget akut eller lignende.

Når man har indskrænket området og fundet diverse tandlæger i omegnen, skal man herefter begynde at finde ud af, hvilken tandlæge man helst vil gå hos – dette er uden tvivl den sværeste del.

Hvilke krav kan jeg tillade mig at stille til en tandlæge?

Når det kommer til at finde en ny tandlæge, skal det først og fremmest være en, man er tryg ved. En tandlæge er medansvarlig for patienternes mundhygiejne og behandlinger, og det er derfor også utrolig vigtigt, at man finder en tandlæge, der har stor erfaring inden for sit fag, og som kan udføre de former for behandlinger, man har brug for.

Måske skal man have lavet nogle bestemte behandlinger, der kræver de rette redskaber og teknikker, det kan være ved Invisalign-behandlinger eller andet. Det kan måske også være, at man vil have bleget tænder ved hjælp af en bestemt metode.

Måske døjer man rigtig meget med tandlægeskræk. Er dette et problem, skal man finde en tandlæge i København N som lægger vægt på dette, og som giver patienten nogle redskaber til, hvordan man skal tackle tandlægebesøg i fremtiden.

Det er ikke sikkert, man finder sin nye faste tandlæge i første forsøg. Det kan sagtens være, man skal prøve et par forskellige tandlæger, før man finder lige præcis den tandlæge, man finder mest kompetent, som man er mest tryg ved, og som kan udføre de behandlinger, man skal have lavet – men den eneste måde at finde den rette tandlæge på, er ved at prøve sig frem.

Tandlæge Erik Strange

Borups Alle 7

2200 København N

38346786

Den bedste måde at undgå huller i tænderne

Huller i tænderne

De fleste mennesker oplever at få et hul i en tand. For caries er en af de mest almindelige tandsygdomme, og hver dag bliver mange behandlet for dette. Men selvom det er en almindelig tandsygdom, er det vigtigt at vide, hvad du kan gøre for at undgå huller i tænderne.

For forebyggelse er altid bedre end at behandle, når først problemet er opstået. Har du et hul i en tand, vil din tandlæge nemlig være nødt til at bore tandsubstans væk og erstatte det med en fyldning. Hos en kompetent tandlæge i Ishøj vil du altid kunne få netop den behandling, du har brug for – og du kan også få råd og vejledning til, hvordan du undgår huller i tænderne! Continue reading “Den bedste måde at undgå huller i tænderne”

Hvad koster en tandkrone?

hvad koster en tandkrone

Sunde tænder er stærke tænder, men desværre oplever mange, at deres tænder bliver beskadiget. Dette går ud over tændernes styrke, men en tandkrone kan hjælpe til at genvinde funktionaliteten i tandsættet. At få lavet en tandkrone er en investering i din tandsundhed, og derfor er der god grund til at komme i gang med behandling, hvis du vil have et flot tandsæt, der fungerer, som det skal.

Hvis du skal have lavet en tandkrone, kan en tandlæge i Grenå give dig en tandkrone, hvor du får en stærk og holdbar tandkrone til en god pris.

Forskellige typer tandkroner

Tandkroner laves i forskelligt materiale. De mest udbredte kronetyper er metalkeramiske kroner, fuldkeramiske kroner og guldkroner.

Hvor metalkeramiske kroner består af en metalkerne omsluttet af tandfarvet porcelæn, består en fuldkeramisk krone udelukkende af porcelæn, hvilket giver den et æstetisk flot udtryk, og ofte gør den til det foretrukne valg. En guldkrone er derimod meget tydelig i tandsættet, og grundet det stærke materiale behøver en sådan kronetype ikke være trykkere end ca. 1 millimeter.

Værd at vide om priser

Prisen på at få lavet en tandkrone afhænger af, hvilket materiale kronen fremstilles af. Materialerne varierer nemlig i høj grad i pris, og derfor kan der være store prisforskelle afhængigt af, hvilken type tandkrone, der er tale om.

En metalkeramikkrone koster typisk mellem 4000-7600kr. Den specifikke pris afhænger af en lang række forhold – herunder størrelsen og placeringen. Priserne på fuldkeramiske kroner begynder fra ca. 4500kr.

Da guld er et kostbart materiale, er prisen på guldkroner ofte højere. På grund af udseendet foretrækker mange også i dag keramiske kroner frem for guldkroner. Der er fordele og ulemper ved alle kronetyper, og det specifikke valg af tandkrone skal derfor ske i en kombination af funktion og pris.

En god investering

Hvis du vedligeholder dine tænder og tandkrone godt, og dermed har en sund mundhygiejne, kan du forvente, at din tandkrone holder i op til 15 år. Selv om det kan synes som en stor investering at få lavet en tandkrone, er der således tale om en god investering, der vil holde i mange år.

Hvis du ønsker at høre mere om din tandkrone og dennes pris, bør du kontakte din tandlæge. På baggrund af undersøgelse og planlægning kan din tandlæge lave et prisoverslag, så du inden påbegyndelse af behandling er grundigt informeret om økonomiske forhold.

Tandlægehuset Grenaa
N.P. Josiassensvej 6
8500 Grenaa
86 30 10 22

Har du tandpine? Sådan skal du forholde dig

Tandpine

Tandpine er en smertefuld tilstand, som mange mennesker desværre på et tidspunkt løber ind i. Det er både anstrengende, generende og belastende at have ondt i tænderne. Derfor er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis du har pådraget dig en tandpine.

Hvad du præcist skal gøre, og hvorfor det er vigtigt at handle på problemet, kan du læse mere om i det følgende. Continue reading “Har du tandpine? Sådan skal du forholde dig”

Hvornår er det nødvendigt at foretage en rodbehandling?

Rodbehandling

Tandpine er smertefuldt, og det er desværre ikke en smerte, som går over med tiden. Tandpine er et typisk tegn på, at der er betændelse i tandnerven. Denne betændelse i tandnerven er normalt opstået som følge af et hul i en tand, revner i en tand, en kemisk påvirkning fra en fyldning, en skadet nerve efter en kronebehandling eller en skadet tand, hvor tanden har fået et slag. Det er problemer, som ikke går over af sig selv, og derfor bør du altid kontakte din nærmeste tandlæge i Aalborg eller i din by med det samme, hvis du får tandpine eller mistænker de nævnte problemer.

Sådan foregår en rodbehandling

Under en rodbehandling vil din betændte nerve – uanset om den stadig er levende eller ej – blive fjernet. Her vil rodkanalen mellem nerven og tanden først og fremmest blive rengjort, hvorefter tandlægen kan nå ned til den betændte nerve via et lille hul, som bores i din tand. Igennem hullet kan betændelsen fjernes, hvorefter det med et rodfyldningsmateriale er muligt at lukke hullet igen, så der ikke kan komme nye bakterier ned til nerven. Det er i dag muligt at foretage en hurtig og smertefri rodbehandling i Aalborg og andre steder i landet, så du slipper for yderligere smerter.

Det kan du forvente efter en rodbehandling

Efter fjernelse af tandnerven vil din tand blive betegnet som død, da nerven ikke længere påvirker din tand. Det betyder, at smerten fra din nerve er fjernet uden, at din tand er fjernet. Din smerte er ikke kun fjernet her og nu, da fjernelsen af den betændte nerve også betyder, at betændelsen ikke kan sprede sig til de nærliggende tænder. Det første års tid skal du dog være opmærksom på, om der stadig kommer smerte fra den behandlede nerve. Vær også opmærksom på, at der stadig kan opstå betændelse i andre tandnerver, så du bør stadig kontakte din tandlæge hurtigst muligt, hvis du oplever tandsmerter igen.

Supplér rodbehandlingen med en kronebehandling

Din døde tand er ikke lige så stærk som din oprindelige tand, da den mangler en levende tandnerve. Af den grund skal der foretages en forstærkende kronebehandling, hvis rodbehandlingen stadig anses som succesfuld ét år rodbehandlingen. Gennem kronebehandlingen påsættes en krone på den rodbehandlede tand, så tanden igen kan fungere optimalt og uden smerter. En kombination af rodbehandling og kronebehandling gør tanden mere holdbar, så du mindsker risikoen for nye tandproblemer for den pågældende tand. Kroner fremstilles i dag typisk i plast, som sikrer dig et holdbart og pænt resultatet. Plasten kan desuden tilpasses i farven til dine resterende tænder, så det ikke er muligt at se, at du hverken har været igennem en rodbehandling eller en kronebehandling.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

 

Hvorfor får man isninger i tænderne?

Isninger i tænderne

Isninger i tænderne opstår som regel når man spiser noget sødt eller syrligt, eller når tænderne udsættes for kulde eller varme. Isninger føles som et jag eller en stikkende smerte igennem tanden, og var ofte et par sekunder. Isninger kan være meget smertefulde, og det kan derfor være en god ide at tale med sin tandlæge om evt. behandling. Bor du i Københavnsområdet, er der heldigvis mange gode tandlæger at vælge imellem, som kan hjælpe dig med at komme af med smerterne.

Nedbrudt emalje

Isninger i tænderne opstår, fordi tandens emalje ikke længere er intakt, og der derfor er direkte forbindelse til dentinen, eller tandbenet, som ligger rundt om tandens nerve eller pulpa. Emaljen er som regel blevet nedbrudt at for hård tandbørstning og for meget sukker- og syreholdig mad. Især er slik og cola skadelig for emaljen.

Blottede tandhalse

Man kan også opleve isninger i sine tænder, hvis ens tandhalse er blottede. Blottede tandhalse opstår, hvis man anvender en forkert børsteteknik, dvs. hvis man børster på tværs af tændernes emalje. Blottede tandhalse kan også opstå, hvis man lider af tandkødsbetændelse eller paradentose, som er en sygdom, hvor den knogle som tænderne sidder fast på er i en nedbrydelsesproces.

Piercingers effekt på tandkødet

Har man piercinger i læben eller tungen, vil man med stor sandsynlighed også opleve blottede tandhalse. En piercing vil over tid skubbe tandkødet tættere på gummen. Desværre kan tandkød ikke bevæge sig på plads igen når det først har trukket sig tilbage. Derfor er det meget vigtigt at passe godt på sit tandkød. Er du i tvivl om, hvorvidt du lider at blottede tandhalse er det en god ide at kontakte en dygtig tandlæge, som kan hjælpe dig med at diagnosticere dine tænders tilstand.

Isninger i revnede og flækkede tænder

Isninger kan også opstå, hvis man har en flække i en tand, eller hvis der er revner i en gammel fyldning. Flækker og revner blotlægger dentinen, og man vil derfor mærke en skarp isning i dette tilfælde. Er man i tvivl om, hvorvidt man har usynlige revner eller har man flækket en tand, er det nødvendigt at kontakte en tandlæge og blive behandlet.

Hvad kan jeg gøre ved isninger i tænderne?

Et godt sted at starte, hvis man oplever isninger i tænderne, er at tale med sin tandlæge om børsteteknikker. Har man sensitive tænder eller sensitivt tandkød, er det en god ide at købe en blød tandbørste, så man undgår at børste for hårdt, og derved fjerne emalje hver gang man børster tænder. En blød tandbørste er også mere skånsom overfor tandkødet, og afhjælpe at tandkødet trækker sig tilbage. På den måde kan man, ved hjælp af god tandbørsteteknik, undgå at blotte tandhalsene yderligere. Der findes også tandpasta med ekstra højt indhold af flour, som kan afhjælpe isninger i tænderne. Man kan også blive behandlet for isninger i tænderne ved tandlægen. Har du huller, flækker eller revner skal disse repareres med en fyldning. Har du blottede tandhalse eller er din emalje skadet, kan du blive behandlet med flourlak. Leder du efter en dygtig tandlæge i København kan du fx kontakte Smilklinikken i Nygade 7, som har meget erfaring indenfor området.

Smilklinikken
Nygade 7
1164 København K

Hvad er forskellen på Inman Aligner og Invisalign?

Tandreguleringssystemer

Den traditionelle fastsiddende bøjle har i mange år været det eneste valg inden for tandregulering. De senere år er der sket en stor teknologisk udvikling inden for tandregulering, og tandlæger kan derfor i dag tilbyde deres tandlægepatienter tandregulering under helt nye og forbedrede forhold. De populæreste nye metoder inden for tandregulering hedder Inman Aligner samt Invisalign. Der er forskellige fordele ved begge metoder, og du kan læse med her, hvis du vil finde ud af hvilken metode, der egner sig bedst til at rette dine skæve tænder lige. Continue reading “Hvad er forskellen på Inman Aligner og Invisalign?”

Start de gode tandplejevaner i barndommen

Tandplejevaner i barndommen

Gode vaner starter altid i en tidlig alder – især når det gælder tandplejevaner. Derfor kan det være en rigtig god idé at give dit barn gode vaner allerede i starten af barndommen, når det kommer til tandplejen. Nedenfor giver vi dig gode råd til, hvad der holder tænderne stærke og flotte, og beskriver hvordan man på bedst mulig vis kan passe på sine tænder. Der findes adskillige tandlæger i Måløv, som er professionelle. Så hvis du bor i nærheden kan du kontakte en af dem og få en konsultation. Læs med nedenfor, hvis du er interesseret i at vide mere om tandpleje.

Kost

Rigtig mange forbinder tandplejning med god og grundig tandbørstning flere gange om dagen. Det er naturligvis også en vigtig forudsætning for sunde tænder, men lige så vigtig er mad – og drikkevarerne, som man indtager i løbet af dagen. Som hovedregel skal bør man undgå sure og søde ting, når det drejer sig om at holde sine tænder så sunde, som overhovedet muligt. Man skal gå efter de madvarer, som er grove og fiberholdige. Disse madvarer kan faktisk være med til at rense tænder for bakterier, på grund af de grove kerner og fibre, som de indeholder. Samtidig er grøntsager godt for tænder. Primært fordi at de indeholder rigtig mange mineraler og vitaminer, og det kan være en stor faktor, hvis man gerne vil have sunde tænder. Langt de fleste børn er glade for søde ting, men det er i langt de fleste tilfælde en tilvænningssag.  Hvis man opdrager børnene med frugt, grøntsager og fiberholdigt mad, så er der en stor chance for, at de bliver ved med at spise disse fødevarer senere hen. Kan barnet alligevel ikke holde sig væk fra søde og sure mad – og drikkevarer, så kan det være en god idé at børste barnets tænder lige så snart hun eller han har indtaget noget sødt, eller syrligt. På denne måder mindsker man chancerne for at bakterierne hænger fast og gør skade på tænderne.

Brug fluorholdigt tandpasta

Siden fluor kom på markedet, så er behandlingerne hos tandlægerne blevet formindsket betydeligt. Fluor virker som et beskyttende lag til den allerede omkringliggende emalje om tanden, og det kan være helt grundlæggende at benytte sig af tandpasta, som indeholder fluor. Før du overhovedet vælger at gøre noget, så bør du først og fremmest kontakte en tandlæge og få en konsultation. Flere og flere tandlæger tilbyder gratis konsultation, så derfor kan du med fordel ringe til en i dag, og få en tid. Især tandlæger i Smørum er dygtige og professionelle, så hvis du bor i nærheden, så har du mulighed for at få en god behandling. Held og lykke til dig og dit barn med at holde tænderne sunde.

Måløv Tandklinik
Måløv Hovedgade 101 A
2760 Måløv
44 97 53 00

Gode råd til dig med tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Både børn og voksne døjer med tandlægeskræk, som er en nervøsitet eller angst, der opstår i forbindelse med tandlægebesøg. Tandlægeskræk findes i mange grader – fra lettere nervøsitet inden tandlægebesøget til frygt i så høj en grad, at tandlægebesøget helt undgås. Det hjælper dog hverken på nervøsiteten eller tændernes sundhed at udsætte eller helt undgå tandlægebesøg. Uanset graden af tandlægeskræk bør alle med tendens til nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg vide, at det er muligt at slippe af med denne tandlægeskræk, hvis der gøres noget ved problemet. Du kan med fordel læse med her, hvor der i samarbejde med den patientfokuserede tandlæge fra Rødovre gives god råd til dig og de mange andre med tandlægeskræk, så du i fremtiden kan gå trygt til tandlægen. Continue reading “Gode råd til dig med tandlægeskræk”

Moderne tandregulering – smertefrit og hurtigt

Tandregulering

Skæve tænder og mellemrum mellem tænderne er noget, som mange personer har. Nogen finder mellemrummene og skævhederne charmerende, mens andre afskyr dem. Tilfredshed med udseendet har stor betydning for selvværdet og livskvaliteten, og hvis du er én af de mange, som ikke er fuldt ud tilfreds med dit smil, så bør du læse med her. Continue reading “Moderne tandregulering – smertefrit og hurtigt”