Gode råd til dig med tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Både børn og voksne døjer med tandlægeskræk, som er en nervøsitet eller angst, der opstår i forbindelse med tandlægebesøg. Tandlægeskræk findes i mange grader – fra lettere nervøsitet inden tandlægebesøget til frygt i så høj en grad, at tandlægebesøget helt undgås. Det hjælper dog hverken på nervøsiteten eller tændernes sundhed at udsætte eller helt undgå tandlægebesøg. Uanset graden af tandlægeskræk bør alle med tendens til nervøsitet i forbindelse med tandlægebesøg vide, at det er muligt at slippe af med denne tandlægeskræk, hvis der gøres noget ved problemet. Du kan med fordel læse med her, hvor der i samarbejde med den patientfokuserede tandlæge fra Rødovre gives god råd til dig og de mange andre med tandlægeskræk, så du i fremtiden kan gå trygt til tandlægen.

1) Find en tandlæge, hvor du føler dig tryg

Tryghed skal være i højsædet, når en tandlægepatient med tandlægeskræk skal til tandlægen. Af den grund bør du eksempelvis udvælge den tillidsfulde tandlæge nær Skovlunde, som netop har fokus på at hjælpe deres patienter med tandlægeskræk. Som tandlægepatent hos denne tandlæge afsættes der blandt andet ekstra tid til at forstå hvilke aspekter, som medfører nervøsiteten. Det giver tandlægen mulighed for at planlægge et individuelt tandlægebesøg for dig, som er bedst muligt tilpasset dine behov, så din nervøsitet dæmpes. Dine tandlægebesøg kan også kombineres med hypnose, som effektivt kan hjælpe dig med at få taget den værste del af tandlægeskrækken.

2) Tag forbi og se tandlægeklinikken

Tandlægens fysiske omgivelser kan også være med til at provokere tandlægeskræk, hvor eksempelvis et meget klinisk udseende kan få de fleste personer til at synke spyttet en ekstra gang. For at undgå dette kan du tage forbi og se tandlægeklinikken, så du får valgt en tandlæge på en tandlægeklinik med et behageligt udseende, hvor du kan føle dig tryg. Under besøget på tandlægeklinikken kan du også hilse på tandplejerne og tandlægerne før du skal derhen igen for at blive undersøgt og få behandlet dine tænder.

3) Modtag information og bliv tryg

Oplysninger om din tandundersøgelse og tandbehandling kan gøre en stor forskel for at øge din tryghed. Ved at få oplyst proceduren både før, under og efter dit tandlægebesøg opstår der ingen ubehagelige overraskelser undervejs. På den måde ved du eksempelvis, hvornår den larmende lyd kommer, så du er forberedt på dette. Gennem oplysninger om undersøgelsen og behandlingen kan du også tilkendegive, hvornår du har brug for pauser for at styre nervøsiteten. Alt foregår således i dit tempo, så du får en positiv oplevelse hos tandlægen.

4) Invester tid i processen for at blive fri fra tandlægeskræk

Den tid, som du bruger på at være nervøs og frygte din tandlægeskræk, bør du hellere investere i at finde den tandlæge og den tandlægeklinik, hvor du føler dig mest trygt. Her kan der i et samarbejde mellem tandlægen og dig selv arbejdes hen imod, at du kan blive fri for din tandlægeskræk en dag. Det sker sjældent fra den ene dag fra den anden, men hvis du aktivt gør noget for at mindske din tandlægeskræk hos en hjælpsom og forstående tandlæge, så bør du sandsynligvis hurtigt mærke forbedringer, så du bliver mere tryg ved at tage til tandlægen.

 

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website