Hvorfor får man misfarvede tænder?

Der er flere årsager til, at man får misfarvede tænder. Nogle årsager kan undgås, og andre årsager skyldes naturens gang. Her vil en ekspert i tandblegning fra Odense S gennemgå de typiske årsager til misfarvede tænder.

Misfarvninger

Alder og livsstil

Alder er en naturlig årsag til, at tænderne bliver misfarvede. Med tiden vil tænderne blive mere og mere slidte i takt med, at de udsættes for mere. Derfor vil tændernes farve ofte blive mørkere med alderen, hvilket er svært helt at undgå. Desværre bliver risikoen for misfarvede tænder øget, hvis der indtages kaffe, te og rødvin, hvilket mange mennesker jævnligt indtager. Misfarvning kan også skyldes rygning, da nikotin misfarver tænderne i høj grad.

Fra brune til hvide tænder – det kan du selv gøre

Det er desværre svært at undgå, at alder og slid ikke påvirker tænderne. Det er dog muligt at forebygge mod misfarvning af tænderne gennem grundig tandpleje med tandbørstning to gange dagligt af mindst to minutters varighed. Børsteteknikken bør bestå af små og cirkulære bevægelser, som renser alle tændernes flader. Der bør benyttes tandtråd eller tandstikker til de flader, hvor tandbørsten ikke kan nå. Så er det muligt at undgå, at der bliver særligt misfarvede plamager på tænderne, hvis ophobningerne jævnligt bliver fjernet.

Der bør også overvejes livsstilsændringer, hvis de misfarvede tænder ikke ønskes. Der bør derfor skrues ned rygning og indtaget af farveholdige drikke såsom te, kaffe og rødvin, da de som nævnt er de største syndere i forhold til misfarvning af tænderne.

Fra brune til hvide tænder – det kan tandlægen hjælpe med

Uanset tændernes farve er det altid vigtigt at få foretaget regelmæssige tandeftersyn for at opdage eventuelle tandproblemer i god tid. Her er det også muligt at få lavet en tandrensning, hvor eventuelle misfarvninger kan pudses væk. Det fjerner dog ikke hele problemet, og misfarvningerne vil desværre hurtigt komme igen, hvis tændernes ikke jævnligt rengøres.

Den hurtigste metode til at få tænderne hvide igen er med effektiv tandblegning fra Odense, hvor tandlægen har stor erfaring med succesfuld tandblegning. Med et besøg hos tandlægen er det muligt på få dage at få et hvidt og flot smil. Efter undersøgelse af tændernes tilstand vil der i samarbejde mellem kunden og tandlægen bliver udvalgt en farve til tænderne. Tandlægen vil herefter foretage tandblegning, hvor der tages hensyn til tændernes sundhed. Der er risiko for at skade tændernes emalje, hvis tændernes bleges for meget. Det er af den grund vigtigt at søge erfaren hjælp hos en tandlæge frem for at forsøge at blege tænderne hjemme. Tænderne kan blive endnu mere misfarvede, hvis emaljen bliver skadet. Tandlægen vil derfor sørge for på korrekt vis at få farvet tænderne, så de igen bliver hvide. Hvis tænderne skal bevare den flotte hvide farve, så bør den grundige tandrutine samt undgåelse af rygning og farveholdige drikkevarer især huskes.

 

Tandlæge Ulrik Højgaard Hansen

Svendborgvej 89

Odense S, 5260

66 14 37 06

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website