Hvornår skal man kontakte en akut tandlæge – og hvornår kan man vente?

Akut tandlæge

Når det kommer til tandsmerter og -sygdomme er det vigtigt at vide, hvornår man skal opsøge en akut tandlæge, og hvornår man kan vente til ens normale klinik igen har åbent. Hvornår man opsøger hjælp har nemlig stor betydning for resultatet af behandlingen. Er du i tvivl, gennemgås her de forskellige tegn på, hvornår man bør søge tandlægehjælp hos sin egen tandlæge, hos en akut tandlæge eller hos tandlægevagten.  

Her kan du vente til din egen tandlæge har tid

De fleste mennesker oplever tandpine fra tid til anden. Er smerterne milde, kan du sagtens holde dem nede med almindelig smertestillende medicin, indtil din lokale tandlæge har en tid til dig. Tag fx den anbefalede mængde af enten Ipren eller Panodil, og se om smerterne falder. Det er dog altid vigtigt at reagere på tandpine, da dette kan være tegn på begyndende tandproblemer som fx rodspidsbetændelse eller frembrydende visdomstænder.  

Her bør du opsøge en akut tandlæge nær dig

Lader smerten sig ikke mildne af smertestillende medicin, men stiger den derimod bare i intensitet, bør du overveje at søge hjælp hos en akut tandlæge på Østerbro, eller hvor du nu end bor. Bor du i hovedstadsområdet er der heldigvis mange tandlæger, der tilbyder direkte akutbehandling, eller i hvert fald har afsat tider i løbet af deres dag til eventuelle akut opståede tilfælde. Bløder du fra tandkødet, har du fået slået en eller flere tænder helt ud, har du flækket en tand, eller slået en flig af, så er det alt sammen tegn på, at du bør kontakte en akut tandlæge.   

Akutte tandsmerter, som fx tandpine, kan opstå når som helst, også i weekenden når tandlægen normalt ikke har åbent. Du kan være heldig at finde en akut tandlæge med lørdagsåbent, men i de fleste tilfælde er det nødvendigt at kontakte den døgnåbne tandlægevagt, der i København holder til på Østerbro. Hos tandlægevagten er tidsbestilling ikke nødvendigt, man møder bare op. I slemme tilfælde bliver man dog sendt videre fra tandlægevagten til tandskadevagten. Dette sker bl.a. hvis man har slået tænder ud eller har brug for en akut tandoperation.

Er dine tandsmerter mere end bare en mild tandpine, bør du søge hjælp hos en akut tandlæge, der eventuelt kan sende dig videre til tandskadevagten, hvis der er behov for det.  

 

Svaneklinikken

Østerbrogade 148, 1. tv.

2100 København Ø

39 29 47 41


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/lag-vendsyssel.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Name *
Email *
Website