Skal man fortælle sin tandlæge, at man lider af tandlægeskræk?

Rigtig mange danskere lider af tandlægeskræk. Det er et stort problem for mange, og det er ikke noget du skal tøve med at fortælle din tandlæge. Rigtige mange tandlæger er begyndt at hjælpe deres patienter med at overkomme deres tandlægeskræk, så de ikke skal holde sig tilbage fra at bestille en tid.

Der er mange som vælger ikke at gå til tandlægen, fordi de lider af tandlægeskræk. Men da vi skal leve med vores tandsæt resten af livet, er det rigtig vigtigt, at vi får dem tjekket engang imellem, som minimum en gang om året, og dette er noget kun professionelle tandlæger kan gøre.

Det første du skal gøre er, at finde en god tandlæge. Spørg dine venner og bekendte til råds om deres erfaringer med deres tandlæger. Du kan sagtens finde en erfaren og kvalificeret tandlæge i Hvidovre til at afhjælpe dig med din fobi. Det er rigtig vigtigt, at du finder en tandlæge du har tillid til, og som har forståelse for, at nogle mennesker lider af tandlægeskræk.

Derudover kan du også forsøge dig med afspændingsøvelser inden dit tandlægebesøg. For nogle kan det hjælpe med yoga, så man er dejlig afslappet inden behandlingen, for andre kan det hjælpe med noget harmonisk musik. Her kan du eksperimentere med, hvad der fungere bedst for dig. Det er også vigtigt, at du er udhvilet, når du skal til tandlægen, da manglende søvn kan virke som en stress-faktor.

Tandlægeskræk

Nogle vælger at tage en ven eller et familiemedlem med, da dette kan virke beroligende. Men sørg så vidt muligt for, at din tid ligger om formiddagen, så du ikke bruger det meste af dagen på at gå at være nervøs for behandlingen. For nogle kan det også være stressende ikke at vide, hvad der kommer til at foregå. Her kan du få din tandlæge til at forklare dig, hvad der sker under behandlingsforløbet. Husk derudover, at du altid kan bede om en lille pause hvis du får brug for det under behandlingen.

Finder du en dygtig og kyndig tandlæge ved Rødovre Centrum, kan det måske være denne, som er med til at bekæmpe din tandlægeskræk. Mange tandlæge er meget imødekommende overfor de patienter som lider af tandlægeskræk. Her er det vigtigt i sørger for, at have en god kommunikation om hvad der skal foregå. Det kan også være, din tandlæge kan give dig nogle idéer til, hvad du selv kan gøre før behandlingen, for at mindske nervøsiteten.

Tandlægerne I Carlsro I/S
Tårnvej 219 st
2610 Rødovre
36703167

Leave a Reply

Name *
Email *
Website